Rechtsgebieden
Wij zijn interim-juristen met veel kennis en ervaring. Voor zowel de particulier als de zakelijke relatie.
Onze accountmanager inventariseert uw situatie en zorgt dat de juiste interim-jurist ingezet wordt.
Wij zijn gespecialiseerd in de drie W's, of te wel Wonen, Werken en Winkelen/welzijn. Met andere woorden in arbeidsrecht, bestuursrecht, gezondheidsrecht, consumentenrecht, huurrecht en migratierecht.
Arbeidsrecht
Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werknemer en werkgever. De wetgeving voorziet in regels voor iedere werknemer of werkgever, zoals onder andere hoe een arbeidsovereenkomst tot stand komt, de maximale lengte van een proeftijd, de rechten en plichten van werknemers en werkgevers, de loonbetalingsplicht tijdens ziekte, Re-integratie, en de verschillende vormen van ontslag.
We staan aan de vooravond van zeer ingrijpende veranderingen in het arbeidsrecht.
Gefaseerd weliswaar, maar de eerste fase treedt al in per 1 januari 2015 en de tweede fase per 1 juli 2015. De betreffende wijzigingen zijn bijeen gebracht in de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en beogen de positie van de flexibele arbeidskrachten te versterken, weeffouten in het ontslagrecht te herstellen en wijzigingen in het sociaal zekerheidsrecht, met name in de WW, door te voeren. Maar wat betekent dit voor u als ondernemer, bestuurder of personeels- functionaris in de dagelijkse praktijk?
Het is bijvoorbeeld verstandig om in ieder geval vóór 1 januari 2015 uw arbeidscontracten door ons te laten toetsen. En u ook door ons schriftelijk en/of mondeling te laten informeren over de impact van het komende arbeidsrecht en onze suggesties aan u om mogelijk vervelende consequenties te kunnen pareren.
Bestuursrecht
Het bestuursrecht draait om de verhouding tussen burgers en de overheid. (Wet Maatschappelijk Ondersteuning of de Wet Werk en Bijstand) Hierbij kunt u denken aan de aanvraag van een vergunning of de vraag of u volgens het geldende bestemmingsplan mag bouwen. Ook sommige verkeersboetes of fiscale zaken vallen onder het bestuursrecht.
We krijgen allemaal wel eens te maken met beslissingen van de (lagere) overheid en de zogeheten zelfstandige bestuursorganen, zoals het Uitvoeringsinstituut werknemers- verzekeringen (UWV) en de Sociale verzekeringsbank (SVB).
Wij helpen u graag met het opstellen van bezwaarschriften, het indienen van zienswijzen bij de hoorzittingen en voor zover nodig het indienen van een beroepschrift, inclusief het vertegenwoordigen en voor zover van toepassing het inbrengen van een hoger beroepschrift.
Gezondheidsrecht
Zonder de andere rechtsgebieden tekort te willen doen, kan je wel stellen dat gezondheidsrecht een hele belangrijke lading dekt, namelijk je gezondheid.
Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Momenteel wordt 80% van het gezondheidsbudget besteed aan de laatste jaren van ons leven. De zorgverzekeraars poneren de stelling of dat nu wel rechtvaardig is. Wij -van Legal Supply- stellen dat er geen prijskaartje gehangen mag worden aan een mensenleven. De beste medische zorg moet gegeven worden.
Een klant van Legal Supply kreeg in Nederland van haar oncoloog te horen, dat ze was uitbehandeld.
Hierop is ze een behandeling gestart bij een Duitse professor van de universiteitskliniek in Frankfurt. Deze behandeling- die overigens niet door de zorgverzekeraar werd betaald- heeft ertoe bijgedragen dat ze nog drie jaar na de jobstijding (“u bent uitbehandeld”) heeft geleefd. Helaas is ze kort geleden overleden, maar de zorgverzekeraar is alsnog gedagvaard om bij de rechter rekenschap af te leggen waarom deze -in onze ogen- doelmatige behandeling niet werd vergoed.
Onze juristen hebben jarenlange ervaring in het gezondheidsrecht en met de gevoeligheden die daarbij een rol kunnen spelen. Zij adviseren zorginstellingen, medische professionals en branche- en beroepsverenigingen en procederen als dat nodig is.
Consumentenrecht
Het consumentenrecht biedt regels die de rechten, en soms ook plichten, van de consument in het handelsverkeer vastleggen. Deze regels bestrijken heel diverse terreinen. Denk hierbij aan: koop op afstand, colportage, het afsluiten van een energie- of telefoonabonnement, verzekeringen en regelingen in de reisbranche.
Huurrecht
Als huurder kunt u een beroep doen op het huurrecht. Het huurrecht stelt een aantal wettelijk bepaalde plichten aan zowel de huurder als de verhuurder. Deze plichten worden het regelend recht genoemd, en zijn van kracht wanneer er onderling geen afwijkende regels zijn afgesproken.
Migratierecht
In het Migratierecht staan de overheid en de burger bijna altijd recht tegenover elkaar. Uitvoeringsorganisaties zoals de IND proberen de deur zo dicht mogelijk te houden en staan onder grote politieke druk. Dit betekent dat bij het uitleggen van de feiten, de wet of het recht, de overheid haar eigen positie voorop stelt.